• Български
Количка - 0.00лв.

Упражнинията и движението са много важни за контролирането на диабет тип 2. Упражненията могат да Ви помогнат да контролирате теглото си и нивата на кръвната захар. Аеробиката увеличава инсулиновата чувствителност и, съчетана с правилно хранене, помага да се нормализира захарния метаболизъм и чрез намаляване на мазнините в тялото. Силовите упражнения /съпротивителни или упражненията за намаляване на теглото/ също намаляват телесните мазнини и по този начин подпомагат метаболитните процеси. Все пак най-голямата полза е увеличената консумация на глюкоза от мускулите и повишената способност за складиране на глюкоза. Упражненията може да означават разликата между „контролиране чрез лекарства” и „контролирането чрез начина на живот” на диабет тип 2.

Има изследвания, които са били насочени към установяване на това дали вибрациите за цяло тяло помагат в контролирането на диабет тип 2. Основните констатации са: ниските глюкозни концентрации остават непроменени след тренировка. Разстоянието под кривата и до достигане на максимална концентрация на глюкоза при направен със слюнка глюкозен толеранс тест са намалени в групата, осъществявала упражнения за вибротерапия и силови упражнения. Стойностите HbA1c показват тенденция към намаляване в групата, занимаваща се с вибро терапевтични упражнения, докато в другите две наблюдавани групи тези показатели имат тенденции към увеличаване.

treatment-for-Type-2-DiabetesТези резултати дават основание да се очаква, че упражненията с вибрации може да се окажат един ефективен и бърз начин за засилване на гликемичния контрол при пациенти с диабет тип 2.

Обикновено тренировките с машини за вибро терапия се обявяват за противопоказани в случаите на диабет поради бързото сваляне на нивата на кръвна захар, което може да доведе пациента до припадък. Въпреки това вибро терапевтичните машини /ВТМ/ също така са много подходящи за подобряване на физическото състояние на диабетично болни. Диабетиците могат да извлекат огромни ползи от упражненията с ВТМ, особено ако упражненията могат да подобрят кръвообръщението в краката им. След преглед и одобрение от лекар, един диабетик може да изпълнява цялата гама от упражнения на ВТМ. И тъй като времето за провеждане на тези упражнения е изключително малко, пациентите с диабет могат да предпочетат вибро тренировките да станат част от желаната от тях промяна на начина им на живот.

 


Продукти

Comments

comments

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

 

Колело на късмета

Завъртете колелото на късмета и спечелете отстъпка от следващата си поръчка.

Честито Вие спечелихте , която можете да използвате за поръчка през следващите 24 часа. Моля, използвайте следния код за отстъпка: